cimer kemeneshogyesz

FELHÍVÁS

a hatályos településterv módosításának partnerségi egyeztetésére

Tisztelt Lakosság, tisztelt helyi egyeztető Partnerek!

Kemeneshőgyész Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Kemeneshőgyészi Agro Kft. kérelmére a …/2024. (….) képviselő-testületi határozatával a településtervek módositásáról döntött. A településterv készítés folyamatában a 419/2021. (VII. 15.) Korm. Rendelet előírja a helyi Partnerségi egyeztetést, véleményezést is, melyet e felhivásban hirdetek meg.

A véleményezendő tervanyagot digitálisan innen is letölthetik:

http://www.kemeneshogyesz.hu/files/Kemenesh%C5%91gy%C3%A9sz%20TT%20m%C3%B3dosit%C3%A1s/Kemenesh%C5%91gy%C3%A9sz%20TT%20m%C3%B3dosit%C3%A1s%20dokument%C3%A1ci%C3%B3ja_2024..zip

vagy a Hivatalban digitális betekeintéssel, ill. papír alapon is megnézhetik. Valamint az ún. E-TÉR felületen is elérhető, amennyiben hozzáférést kérnek hozzá.

A tervek ismertetése után a LAKOSSÁGI FÓRUMON érdemi véleményeiket elmondhatják. Az eljárási rend szerint a partnerek a közösségi érdekre vagy a jogos magánérdekre vonatkozóan adhatnak véleményt, és tehetnek a módosításra javaslatot. A partnerek (lakosság) véleménye a véleményezett tervezet tartalmára terjedhet ki, a vélemény és a tervezet között közvetlen összefüggésnek kell lennie. A partnerek kifogást emelő véleményüket indokolással kell alátámasztani.

 

MEGHÍVÓ!

 

A településtervek módositásához tájékoztató partnerségi és

 

LAKOSSÁGI FÓRUMOT TARTUNK

2024. július 12 -én 14:00 órakor

a közösségi házban.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

2024. 07. 04.

Kovács Tamás

polgármester sk.

 

Kemeneshőgyész község Önkormányzat Képviselő-testületének a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 8/2017 (IX.11.) önkormányzati rendeletében foglaltakkal összhangban a településképi rendelet módosításának elkészült dokumentációját társadalmi egyeztetésre bocsátjuk. A veszélyhelyzet ideje alatt egyes szervezetek működésére vonatkozó, továbbá egyes közigazgatási eljárási szabályok megállapításáról szóló 146/2023. (IV. 27.) Korm. rendelet 2. §-a értelmében „a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló kormányrendeletben meghatározott tájékoztatás, véleménynyilvánítás és egyeztetés elektronikus úton is lefolytatható”. E rendelkezésnek megfelelően a partnerek véleményének megismerése céljából a véleményezési dokumentációt az Önkormányzat honlapján tesszük közzé.

 

A dokumentációt itt tudja letölteni:

VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ ÉS ÉRTÉKVIZSGÁLAT - 2024. március

 

Kérjük, hogy amennyiben a dokumentációval kapcsolatban észrevételt, véleményt szeretne megfogalmazni azt 2024. május 5-ig írásos formában szíveskedjen a következő címre eljuttatni:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kovács Tamás Imre

polgármester

 

Legjobb gondoskodás gyermekéről a Start-számlán elhelyezett, kiemelt kamatozású Babakötvény

Start-számlát 2012 októberétől kizárólag a Magyar Államkincstárban lehet nyitni, és az állam által a gyermek számára biztosított 42.500 forintos életkezdési támogatást a Kincstár automatikusan Babakötvénybe fekteti. Az itt elhelyezett összeg kiemelt, az inflációt meghaladó mértékű kamatozással gyarapodik a gyermek nagykorúvá válásáig. A Kincstárban eddig körülbelül 273 ezer gyermek részére nyitottak Start-számlát, a Babakötvény-állomány összege eléri a 157 milliárd forintot.

A kincstári Start-számlák száma évről évre emelkedik; 2022-ben az éves állami támogatási összeg növelése, valamint a kiemelt, idén 8,1%-os kamatozás a gyermekeknek szánt megtakarítást még kedvezőbb megtakarítási formává tette.

Start-számlát nemcsak újszülöttek, kisgyermekek részére érdemes nyitni, hanem a gyermek bármely életkorában megnyitható, és bárki bármekkora összeget befizethet rá díjmentesen.

 A Start-számlán található, Babakötvénybe érkező befizetések nemcsak a mindenkori infláció mértékével, hanem 3%-os kamatprémiummal is növekednek.

 A Start-számlára a befizetések után járó korábbi 10%-os állami támogatás maximumát is megemelte a kormány 2022-ben: már évi 12 ezer forint (a korábbi 6 ezer forint helyett). A rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermekek esetében 24 ezer forint lett (12 ezer forint helyett).

Sok gyermeknek még letéti számlán maradt az életkezdési támogatása, amelyhez nem jár a Start-számlán vezetett Babakötvény megtakarításhoz tartozó éves állami támogatás, emiatt a 42.500 forint csupán a mindenkori infláció mértékével kamatozik.

A két számla közötti különbséget az alábbi grafika szemlélteti.

Hol lehet megnyitni?

Start-számlát nyitni biztonságosan és gyorsan a Kincstár állampapír-forgalmazási ügyfélszolgálatain (országosan 19 állampénztári irodában, 3 állampapír-forgalmazó kirendeltségen és 53 állampapír-forgalmazási, -értékesítési ponton) személyesen, ezenkívül online az Ügyfélkapun, a http://www.magyarorszag.hu oldalon is lehet.

Az ügyfélszolgálatok részletes listája itt érhető el: http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/ugyfelszolgalatok/

Start-számla nyitásával március 31-ig Babakötvényre váltható nyereményutalványt nyerhet!

Aki 2022. március 31-ig nyit Start-számlát, és legalább 100.000 forintot fizet Babakötvénybe, 100.000 forint értékű Babakötvényre váltható nyereményutalványt nyerhet.

A nyereményjátékban azok az ügyfeleink is részt vehetnek, akik a már korábban megnyitott Start-számlájukra, a meglévő babakötvényes megtakarításukhoz fizetnek be 100.000 forintot.

Sorsolás: 2022. április 19.

További részletek: http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagi-ugyfelek/nagyosszegu-nyeremenyek-allampapirral-babakotvennyel

 


Go to top